Bromfietsverzekering vergelijken

bromfietsverzekering vergelijken
Nu je een bromfiets rijbewijs hebt gehaald ben je natuurlijk verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Echter zit er een groot verschil in premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Terwijl de dekking en eventuele eigen risico gelijkwaardig zijn. Een bromfietsverzekering vergelijken loont daarom ook altijd, want wie wil nou meer betalen dan nodig voor z’n bromfietsverzekering.

Met de bromfietsverzekering ben je minimaal verzekerd voor de verplichte wettelijk aansprakelijkheid (WA) en geldt voor bromfietsen met een gele of blauwe kentekenplaat. Je draagt zorg dat eventuele schade aan een derde is gedekt. Om deze reden is de bromfietsverzekering dan ook een verplichte verzekering. Schade aan je eigen bromfiets is met de WA-verzekering niet verzekerd. De WA verzekering wordt meestal afgesloten voor tweedehandse bromfietsen. Ben je van plan om een nieuwe bromfiets te kopen dan is het verstandig om voor de All Risk dekking te kiezen.

Bromfietsverzekering vergelijken? Klik hier……
Wij vinden de goedkoopste bromfietsverzekering van Nederland.

Bromfietsverzekering vergelijken

Iedereen in het bezit van een bromfiets in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor het risico dat hij/zij een verkeersongeluk veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk wordt gesteld. Deze wettelijke plicht staat in de wet: de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Deze wet beoogt financiële bescherming voor iedereen die schade lijdt door toedoen van een motorrijtuig. Één van de regelingen in deze wet waaruit blijkt dat dat ook gebeurt, is de verzekeringsplicht. Op het niet verzekeren van uw bromfiets staat een hoge boete. Mocht het voorkomen dat u slachtoffer bent van een verkeersongeval en de tegenpartij blijkt niet verzekert te zijn dan kan je een beroep doen op het waarborgfonds. Het waarborgfonds is er speciaal voor dit soort gevallen.

direct bromfietsverzekering vergelijken

bromfietsverzekering vergelijken voor de goedkoopste bromfietsverzekering