Scooterverzekering vergelijken

scooterverzekering vergelijken

Nu je een scooter rijbewijs hebt gehaald ben je natuurlijk verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Echter zit er een groot verschil in premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Terwijl de dekking en eventuele eigen risico gelijkwaardig zijn. Een scooterverzekering vergelijken loont daarom ook altijd, want wie wil nou meer betalen dan nodig voor z’n scooterverzekering? Inderdaad niemand en daarom is het verstandig om je scooterverzekering te vergelijken

Met onze scooterverzekering ben je minimaal verzekerd voor de verplichte wettelijk aansprakelijkheid (WA) en geldt voor scooters met een gele of blauwe kenteken. Je draagt zorg dat eventuele schade aan een derde is gedekt. Om deze reden is de scooterverzekering dan ook verplicht. Schade aan je eigen scooter is met de WA-verzekering niet verzekerd. De WA verzekering wordt meestal afgesloten voor tweedehandse scooters. Ben je van plan om een nieuwe scooter te kopen dan is het verstandig om voor de All Risk dekking te kiezen.

Scooterverzekering vergelijken? Klik hier……
Het vergelijken van scooterverzekeringen kan je op jaarbasis al gauw wat eurootjes schelen

Scooterverzekering vergelijken

Iedereen in het bezit van een scooter in Nederland is verplicht zich te verzekeren. De scooter moet minimaal WA verzekert zijn. Deze wettelijke plicht staat in de wet: de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Deze wet beoogt financiële bescherming voor iedereen die schade lijdt door toedoen van een motorrijtuig. Één van de regelingen in deze wet waaruit blijkt dat dat ook gebeurt, is de verzekeringsplicht. Het niet verzekeren van uw scooter kan resulteren in een boete. Mocht het voorkomen dat u slachtoffer bent van een verkeersongeval en de tegenpartij blijkt niet verzekert te zijn dan kan je een beroep doen op het waarborgfonds. Het waarborgfonds is er speciaal voor dit soort gevallen.

direct scooterverzekering vergelijken

scooterverzekering vergelijken voor de goedkoopste scooterverzekering